Airco Reiniging
Perfect voor Installateurs
Warmtepomp Reiniging
Blog: Waarom Speedclean?
0
0
Airco Reiniging
Perfect voor Installateurs
Warmtepomp Reiniging

Door David Bokov, 30 september 2020

Waarom Speedclean?

Speedclean biedt een totaal nieuwe en innovatieve manier om split airconditioning systemen, microchannels en warmtepompen effectief, snel en veilig te kunnen reinigen en onderhouden. Op het moment wordt er door de installateur nog niet veel aandacht besteed aan het reinigen van de systemen, waardoor nare gevolgen kunnen ontstaan zoals: verminderd rendement, vervuilde luchtcirculatie en meer storingen. In deze blog leest u wat Speedclean precies is en wat de diverse voordelen zijn, wanneer men de installaties correct, preventief reinigt.

Wat is Speedclean?

Speedclean levert innovatieve, professionele systemen voor het reinigen en onderhouden van split airconditioning systemen, microchannels en warmtepompen. Zowel binnen- als buitensystemen vervuilen na verloop van tijd. Dit geeft negatieve gevolgen op zowel het energieverbruik als de luchtkwaliteit. Door lage druk water met biologisch afbreekbaar reinigingsmiddel te combineren, is het mogelijk om deze installaties uiterst effectief en veilig te kunnen reinigen.

Speedclean biedt 2 lage druk reinigingssystemen die de basis vormen voor elke reiniging:

  • CJ-125: lage druk reinigingssysteem met geïntegreerde accu.
  • CJ-200E: lage druk reinigingssysteem op 220V netstroom.

Beide toestellen zijn lage druk reiniging systemen met zowel een water- als reinigingsmiddeltank. Het verschil is dat de CJ-125 een accu heeft en de CJ-200E niet. Hierdoor is het mogelijk om overal te kunnen werken met de CJ-125. De CJ-200E geeft echter (iets) meer druk en flow, omdat het een constant vermogen toegevoerd krijgt. Dit toestel is dus meer geschikt voor het reinigen van buitenunits van (bijvoorbeeld) warmtepompen.

Reinigen van binnen units (verdampers)

Speedclean levert naast de lage druk reinigingssystemen ook innovatieve plastic opvangzakken om eenvoudig water en vervuiling op te vangen tijdens een airconditioning reiniging. Deze opvangzakken gebruikt u wanneer een binnen unit zoals een wand- of cassette type model gereinigd moet worden. Speedclean levert 2 type opvangzakken:

  • MSB-KIT: opvangzak voor wandmodellen.
  • SC-CB: opvangzak voor cassette/plafondmodellen.

Wanneer u bijvoorbeeld met een CoilJet CJ-125 systeem werkt, gebruikt u water en reinigingsmiddel om het lamellenblok te reinigen. Het verbruikte water en losgemaakte vervuiling moet dan correct worden opgevangen en afgevoerd om ervoor te zorgen dat er geen wateroverlast is tijdens en na de werkzaamheden. De opvangzakken zijn gemaakt van hoogwaardige kwaliteit plastic, waardoor deze lang meegaan en dus herbruikbaar zijn.

Hoe gaat de reiniging nu?

Op het moment is het voor een installateur ingewikkeld om een correcte, professionele reiniging uit te voeren zonder dat dit veel tijd kost. Wanneer men namelijk op de traditionele manier reinigt, is het vrijwel altijd nodig om de gehele binnen unit te demonteren. Het demonteren, reinigen en terug monteren kan al gauw meer dan een uur duren.

Daarnaast is de manier van reinigen ook te betwijfelen. Wanneer men met perslucht, een borsteltje of schuim werkt, kan er niet gegarandeerd worden dat het lamellenblok vrij van vervuiling is. Soms wordt het lamellenblok helemaal niet gereinigd, maar slechts de filters. Terwijl het lamellenblok juist het belangrijkste gedeelte is, wat correct gereinigd moet worden. De enige manier om de lamellen echt schoon te kunnen krijgen, is om de combinatie tussen lage druk water en reinigingsmiddel in te zetten.

Wat zijn de grootste voordelen van Speedclean?

Er zijn 4 grote voordelen om Speedclean apparatuur in te zetten voor het reinigen van split airconditioning systemen, microchannels en warmtepompen:

  1. Door met Speedclean te werken, wordt de reinigingstijd per unit aanzienlijk verkort.
  2. Betere reiniging levert meer geld/omzet op.
  3. Correct onderhoud minimaliseert storingen.
  4. Reinigen met Speedclean optimaliseert de luchtkwaliteit.

Hierover kunt u meer lezen op onze blog: ''5 redenen waarom alle installateurs op Speedclean moeten overstappen!''

Complete pakketten

De experts van Speedclean hebben een aantal complete pakketten samengesteld voor het reinigen en onderhouden van split airconditioning systemen, microchannels en warmtepompen. Deze pakketten bevatten alle benodigde Speedclean producten die u nodig heeft om professioneel te kunnen reinigen en onderhouden.

De complete pakketten bevatten eigenlijk alles wat benodigd is, om professioneel airco- en warmtepompsystemen te kunnen reinigen. U hoeft dus niet verder te zoeken. Daarnaast zijn complete pakketten voordeliger geprijsd dan wanneer u alle producten los besteld. Ook zijn er interessante bundelkortingen beschikbaar voor complete pakketten, ontvang extra korting bij een afname van 2 of 3 pakketten.

Advies en vragen

Indien u meer advies nodig heeft over de reiniging systemen en accessoires van Speedclean, helpen onze experts u graag verder. Neem contact op via onze klantenservice of begin een chat rechtsonder op uw scherm.

Laat een reactie achter

Comment form Text

* Verplichte velden
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »