Airco Reiniging
Perfect voor Installateurs
Warmtepomp Reiniging
Blog: Waarom Speedclean?
0
0
Airco Reiniging
Perfect voor Installateurs
Warmtepomp Reiniging

Door Patrick Ambachtsheer, 15 oktober 2020

5 tips & tricks voor het onderhoud van warmtepompen en airco's

Wist u dat warmtepompen en airco systemen vaker gereinigd moeten worden dan de meeste mensen denken? Een goed onderhouden installatie zorgt niet alleen voor een beter rendement en een lagere energierekening, maar draagt ook bij aan uw gezondheid.

 

1. Reinig uw systemen grondig met water en reinigingsmiddel.

Hoe vaak heeft u gezien dat een installateur eventjes uw filtertjes uitklopt en met een borstel het stof weghaalt? Dit is verre van voldoende. Binnenunits vervuilen enorm snel door stofdeeltjes en insecten. De lamellen binnen de airco zullen dan verstoppen en minder lucht doorlaten, hierdoor moet de machine harder aanzuigen om hetzelfde rendement te behalen. Uw rekening stijgt dus simpel gezegd. Verder blijven virussen en bacteriën in het blok zitten, wanneer dit niet goed gereinigd wordt, blijft dit er dus inzitten en is de kans groot dat u vaker ziek wordt.

 

Reinig uw systemen dus altijd met water en reinigingsmiddel, zoals de CJ-125 doet.

 

2. Zorg ervoor dat uw buiten systemen regelmatig ontvet/gereinigd worden.

Vaak zijn buitenunits de dupe van vuiligheid zoals pollen, uitlaatgassen en insecten. Dit alles brengt geleidelijk een vetlaag aan op de lamellen, hierdoor daalt de warmteoverdracht en indirect ook het rendement. Met een goed reinigingsmiddel kunt u dit vet verwijderen en ervoor zorgen dat het rendement van uw systeem zo optimaal mogelijk blijft.

 

Gebruik Speedyfoam voor optimale resultaten.

 

3. Reinigen kost geen geld, het levert geld op.

Wanneer er correct onderhoud uitgevoerd wordt met de juiste apparatuur zoals Speedclean, dan gaat u geld verdienen! Doordat het rendement altijd hoog blijft bespaart u al maandelijks op uw energierekening, in sommige gevallen kan dit tot honderden euro's per jaar schelen. Het grootste voordeel is dat uw onderdelen, zowel binnen als buiten een veel langere levensduur krijgen. Hierdoor hoeft u niet over een paar jaar een compleet nieuw systeem aan te schaffen.

 

Wist u dat 90% van de defecte machines als oorzaak ''onvoldoende onderhoud'' hebben?

 

4. Goed onderhoud voorkomt storingen.

Meeste storingen ontstaan doordat het systeem niet meer kan koelen of verwarmen, vaak met de oorzaak dat 1 van de componenten potdicht zit met vervuiling. Het is dan cruciaal om deze vervuiling te verwijderen. Wanneer er geregeld goed onderhoud uitgevoerd wordt, dan zult u bijna geen last hebben van storingen.

 

Buiten componenten reinigen kunt u eenvoudig zelf uitvoeren met onze CoilShot!

 

5. Behoudt uw schone lucht, door de binnenunits correct te reinigen.

In het lamellenblok gebeurt de echte warmteoverdracht, daar is dus ook sprake van condensatie. In dit warme plekje groeien graag bacteriën, schimmels en virussen die ziekte veroorzaken. Wanneer iemand uw airco onvoldoende reinigt, blijven deze ziekmakende stoffen zitten en groeien. Door het lamellenblok goed door te spoelen met water en reinigingsmiddel, doodt en verwijderd u deze stoffen. Zo geniet u weer van schone en verse lucht!

 

Gebruik de CJ-125 om uw airco's echt te reinigen en voorkom onnodige ziekten!

 

Speedclean biedt vele oplossingen op het gebied van airco en warmtepomp onderhoud, of u nu particulier of installateur bent, onze oplossingen werken voor iedereen. Onze missie is om iedereen te kunnen laten genieten van duurzame energie en schone lucht. Goed onderhoud speelt hierin een cruciale rol!

Laat een reactie achter

Comment form Text

* Verplichte velden
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »